Százezrek szeme láttára gyilkolta le az amerikai politikus a népszerű streamereket. Egy játékban

2020. október 21. – 14:08

frissítve

Százezrek szeme láttára gyilkolta le az amerikai politikus a népszerű streamereket. Egy játékban
Fotó: AOC / Twitch

Másolás

Vágólapra másolva

Két hét múlva zárul a választás az USA-ban, javában folyik a kampány. A fiatalok körében népszerű demokrata kongresszusi képviselő, Alexandria Ocasio-Cortez mindenkit szavazásra buzdít, és egy Twitch-streammel próbálta meg minél több emberhez eljuttatni üzenetét. Hétfő este a Twitteren azt kérdezte, hogy játszana-e vele valaki Among Ust, a nemrég feltámasztott egymástelárulós játékot, amire azonnal több népszerű twitches is lecsapott.

Nemcsak rekordgyorsan kapta meg a hitelesített státuszt, de már az első streamje is azonnal bekerült a legnézettebb adások közé: a Verge szerint legtöbben egyszerre 435 ezren nézték, de még két óra után is 350 ezren nézője volt. A TwitchTracker szerint az adás ezzel bekerült a top 20 legnézettebb közé, de ha csak az egyéni streameket nézzük, akkor már a top 10-be is befér.

Nem Ocasio-Cortez az első demokrata politikus, aki a játékokkal próbálja megszólítani a fiatalokat: Joe Biden kampánya múlt héten összerakott egy Animal Crossing-szigetet, Bernie Sanders pedig tavaly csinált Twitch-fiókot.

Sok streamer ugrott a lehetőségre, végül többek között egy másik demokrata képviselővel, Ilhan Omarral, Pokimane-nel, HasanAbival és DrLupóval játszott. Bár saját elmondása szerint korábban nem játszott a játékkal, rögtön az első körben imposztor lett, és Disguised Toasttal a játékosok felét sikerült eltenniük láb alól, mielőtt kiszavazták.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!