Az Instagram elkezdi elrejteni a sértő kommenteket

2020. október 6. – 16:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Instagram elkezdi automatikusan kiszűrni az általuk bántónak vélt kommenteket – írja a CNN. Egy régóta használt Mesterséges Intelligencia futja majd át a hozzászólásokat, ami a korábbi felhasználói jelentések alapján tanulta meg felismerni a kifogásolható tartalmakat.

Ez a platform legújabb lépése a netes terror ellen, a próbaidőszak kedden, az Instagram 10. születésnapján indul. A felhasználók továbbra is elolvashatják majd ezeket a kommenteket, ha rányomnak a rejtett hozzászólásokat megjelenítő gombra.

Nem ez az alkalmazás első ilyen intézkedése. Ha az Instagram felismeri, hogy valaki bántó dolgot akar írni, posztolás előtt visszakérdez, hogy tuti el akarja-e küldeni a felhasználó. Tavaly ugyanezért vezették be a korlátozás funkciót: ha valakinél bekapcsoljuk, onnantól kezdve csak az a személy látja a saját kommentjeit a posztjaink alatt.

Az Instagram azt mondta, hogy mióta ezeket bevezették, sokan meggondolják magukat, mielőtt bántót kommentelnek, de legalábbis átírják egy kicsit a hozzászólást. Részleteket nem közöltek.

Ha valakinek több kommentjét is el kell rejteniük, akkor annak a felhasználónak küldenek egy értesítést, hogy írja át azokat, különben vagy elrejtik őket, vagy szélsőséges esetben akár még a fiókját is felfüggeszthetik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!