Elon Musk kicsinyessége: késleltette a neki nem tetsző weboldalak elérését az X-ről

2023. augusztus 16. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva



Az eredetileg Twitter néven létrehozott, de ma már X-nek elkeresztelt közösségi oldal sajátságos trükk-kel befolyásolta az olvasottságot, írta a TechCrunch híre alapján a hvg.hu. Az új tulajdonos, Elon Musk személyes ellenszenv alapján késleltette, hogy az X-ről el tudjon jutni azonnal a New York Timesra, a Reutersre, vagy a riválisnak számító az Instagramra és Facebookra. Musk a Times-szal régóta harcban áll, az év elején propaganda oldalnak nevezte. A Musk által kedvelt Fox Newst természetesen nem lassította le, ez derült egy tesztből.

A késéseket a Hacker News fórum felhasználói vették észre, és először a The Washington Post számolt be róluk. Amikor az X-en valaki ezekre a tartalmakra mutató hivatkozásokra kattintott, öt másodpercig várnia kellett, hogy betöltődjön az, amit szeretne látni.

Ennyi idő sok esetben elég, hogy egy felhasználó már ne akarja annyira megnézni, amit eredetileg akart, és eláll tőle. Üzletileg is veszteséget okozhat egy ilyen módszer.

Miután közzétették ezt az eljárást, az X nem várt sokáig a válaszlépéssel, elkezdte megszüntetni a késleltetést. Hogy mindegyik oldalnál megtörtént-e az eredeti állapot visszaállítása, egyelőre még nem derült ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!