Mesterséges intelligencia által generált műsorvezető debütált a kuvaiti médiában

2023. április 11. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Kuwait News bemutatta a mesterséges intelligencia által generált Fedhát, aki hamarosan online hírolvasóként „kezd el dolgozni” a sajtóorgánumnál – írja a Guardian.

Egy kuvaiti sajtóorgánum bemutatott egy mesterséges intelligencia felhasználásával készített virtuális műsorvezetőt, ami a tervek szerint online hírolvasóként funkcionálhat majd. A Fedhának elnevezett műsorvezető a Kuwait News Twitter-fiókján debütált: Fedhának szőke haja van, fekete kabátot és fehér pólót visel.

„Fedha vagyok, az első mesterséges intelligenciával készített műsorvezető Kuvaitban. Milyen híreket szeretsz? Halljuk a véleményed!”

– közli a Twitter-videóban a jövőbeli hírolvasó.

Abdullah Boftain, a lap főszerkesztő-helyettese azt mondta, hogy a mesterséges intelligenciával új és innovatív tartalmat próbálnak nyújtani olvasóiknak. Fedha a jövőben átveheti a kuvaiti akcentust is, munkája pedig hírlevelek olvasása lesz az oldal Twitter-fiókján, aminek 1,2 millió követője van. Kiderült az is, hogy azért nevezték el az új műsorvezetőt Fedhának, mert az arabul ezüstöt jelent, a robotokat pedig mindig ezüstös, illetve fémes színűnek képzelik el az emberek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!