Kétszer is meghekkeltek egy Teslát a kanadai etikushekker-konferencián

2023. március 25. – 17:00

Másolás

Vágólapra másolva

A vancouveri Pwn2Own etikushekker-találkozó csúcspontja volt az a verseny, ahol a résztvevők azon vetélkedtek, kinek sikerül több rendszert feltörniük, lehetőleg olyan módszerekkel, amik szélesebb körben még nem ismertek. Az egyik idei célpont egy Tesla Model 3 autó volt, amit a Synaktiv nevű francia csapatnak sikerült két különféle módon is meghekkelni. A pontos részleteket természetesen nem közölték (és azok valószínűleg átlagemberek számára amúgy sem lennének könnyen emészthetők), csak annyit, hogy bluetooth-kapcsolaton át sikerült bejutniuk az autó szórakoztató rendszerén át a fedélzeti számítógépbe, és átvenni az irányítást fölötte.

A francia biztonságtechnikai cég csapata a produkcióért 350 ezer dolláros díjat kapott, plusz megtarthatta az autót is. A Synaktiv nem kis részben a Tesla-hekkelésnek köszönhetően megnyerte a Pwn2Own összetett hekkerversenyét is, és 530 ezer dolláros pénzdíjjal térhettek haza (ez kb. 190 millió forintnak felel meg).

Az autót maga a Tesla kínálta fel hekkelési célpontként a konferenciára, mondván, mindenki jobban jár, ha így derül ki egy sérülékenység a rendszerben, mint ha rosszindulatú hekkerek bukkannak rá és használják ki élesben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!