Az ausztrál egyetemisták egyötöde mesterséges intelligenciát használ az esszék megírásához

2023. január 17. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztrál Deakin Egyetem docense, Sally Brandon szerint az ausztrál egyetemisták mesterséges intelligenciát – konkrétan szöveggenerátor chatbotszoftvert – használnak a vizsgákon és az esszék megírásához is, írja a Guardian.

Az ausztrál egyetem dolgozója szerint az oktatóknak muszáj lépést tartani a technológia fejlődésével, ő maga is használ egy szoftver, ami segít neki a vizsgák értékelésében és abban, hogy kiszúrja, ha valaki csal vagy plagizál a dolgozatában.

Brandon szerint a dolgozatok, vizsgák egyötödében felfedezhető valamifajta „külső segítség”, ami azt jelenti, hogy a mesterséges intelligenciák és a különböző chatbotszoftverek, különösen a ChatGPT használata egyre elterjedtebb a tanulók körében.

A ChatGPT képes a plágiumfelismerő rendszereket is kijátszani, ám a szoftver nem tökéletes. Az ausztrál Curtin Egyetem informatikusa, Nik Thompson szerint a ChatGPT képes összefüggő válaszokat adni egyszerű kérdésekre, ellenben nem képes a kritikai gondolkodásra és az elemzésre sem. Hasonlókat fogalmazott meg Dilan Thampapillai, az Új-dél-walesi Egyetem dékánhelyettese, aki szerint a szoftver téves információkat terjeszt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!