1,1 millió Teslát hívtak vissza azért, hogy az autók ablakai ne csípjék oda az utasok kezét

2022. szeptember 22. – 23:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tesla közölte, hogy 1,1 millió autójukat hívták vissza, mert súlyos hibát fedeztek fel bennük: olyat, amely arra utal, hogy a járművek ablakai becsíphetik az utasok ujjait, írja a CNN.

Az ablakoknak alapból le kell állniuk, ha akadályt észlelnek maguk előtt. A Tesla szerint azonban a tesztelés során egyes ablakaikban lehetséges problémát fedeztek fel. A cég azt is jelezte, hogy nem kaptak bejelentést Tesla-használóktól a problémáról: és nemcsak bejelentést, hanem „sérülésekről vagy halálesetekről” sem értesültek az ablakokkal kapcsolatban.

A Tesla jelezte, gyártási hiba okozhatta az ablakproblémát. A cég korábban két másik érdekes esetben is hívott egyébként vissza járműveket: az egyik azért volt, mert a Teslák önvezető funkciójánál pár modellben előfordult, hogy az autó magától előregurult akkor is, ha stop-táblája volt. A másik visszahívás akkor történt, amikor a Tesla egyik beépített funkciója lehetővé tette a sofőröknek, hogy bégető kecske- és finghangot játsszanak le az autón kívül lévő környezetbe: a gyártók végül arra jutottak, a túl hangos bégető kecske vagy fing elvonhatja a járókelők figyelmét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!