Kiszivárgott az iPhone 14 utolsó nagy újdonsága is

2022. szeptember 3. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 7-re hirdette meg az Apple a következő nagy sajtóeseményét, amin minden bizonnyal az iPhone 14-es generáció bemutatója lesz a központi attrakció. A telefonról már elég sok minden kiszivárgott, és úgy tűnik, a premierhez közeledve az utolsó, eddig jól őrzött titkok sem titkok többé. Persze ezek mind meg nem erősített információk, de általában azért be szoktak jönni – egy ennyire bonyolult és sokszereplős tervezési-gyártási folyamatnál, mint a világ legnépszerűbb okostelefonjáé, egyszerűen képtelenség mindent titokban tartani.

A legutóbbi kiszivárgott információ az volt, hogy az iPhone-okon régóta névjegynek számító kamerasziget-kivágás a kijelző tetején átalakul, és egy kicsi, egybefüggő terület lesz. Az eddigi megoldásnak (a képen balra) „notch” volt a beceneve, az újat „pill”, azaz tabletta néven emlegetik.

És most itt a legújabb infó: eszerint a telefon Pro verzióiban a képernyő soha nem kapcsol ki teljesen, csak energiatakarékos üzemmódba vált, leveszi a fényerőt, és fakóbbra állítja a kijelző színskáláját. Hogy ez mennyivel húzza fel a készülék fogyasztását, és rövidíti le az akkuidőt, egyelőre nem tudni, mindenesetre – és állítólag – így néz ki:

Ha a szerdai bemutató valóban az iPhone 14-ről fog szólni, és az Apple követi a hagyományokat a megjelenéssel, akkor várhatóan néhány nappal a leleplezése után már elő is lehet rendelni a készülékeket, és szeptember közepén kerül a boltok és mobilszolgáltatók kínálatába. Ha hasonló sikere lesz, mint a 13-as generációnak, karácsonyig úgy 40 milliót fognak eladni belőle világszerte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!