Régóta hiányolt apróság tér vissza az iPhone-ba az új rendszerfrissítéssel

2022. augusztus 9. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent az iOS 16 új fejlesztői béta-verziója. Ez a hír alapban csak arra utal, hogy közeledik az idei iPhone-generáció premierje, hiszen az új operációs rendszert az Apple rendszerint az új készülékekhez igazítja. A friss verzióban azonban a rajongók felfedeztek egy apróságot, ami rögtön felrobbantotta az internetet: úgy tűnik, visszatér az akku töltöttségének pontos, százalékos kijelzése a fő képernyőre.

(Oké, most adunk egy kis időt az Android-felhasználóknak hüledezni és röhögni azon hogy pár éve tényleg nincs ilyen az iPhone-ben, még bekapcsolható opcióként se.)

A százalékosan kijelzett töltöttség eléggé fontos alapinformációnak tűnik, de az Apple 2017-ben, az iPhone X új dizájnjának megjelenésével ezt száműzte a kijelzőkről. Az iPhone 8-on és az annál régebbi telefonokon maradt minden a régiben, de az új készülékeken csak egy ikon látszik, annyi információval, hogy a telefon a lemerülés szélén van, kb. negyedig/félig/háromnegyedig töltött, illetve teli az aksi. Erre azért volt szükség, mert a kamerakivágás miatt hirtelen szűkössé vált a hely a képernyő jobb felső sarkában (persze egy ujjmozdulattal azért elő lehet hozni a pontos, százalékos adatot).

Alig öt évnek kellett eltelnie, hogy az Apple átvágja ezt a gordiuszi UX-csomót: az új rendszerfrissítés visszahozza a százalékos kijelzést, de nem az ikon mellé írja a számot, hanem .

Ez pedig mélyen megosztja az iPhone-rajongókat internetszerte, akik vagy ünnepelnek, vagy fortyog bennük a düh. A fő érv az új megoldás ellen, hogy ronda, mellette pedig az, hogy egyáltalán van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!