Végleg otthagyja az Apple-t Jony Ive, a korábbi vezető dizájnere

2022. július 13. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Végleg otthagyja az Apple-t Jony Ive, aki többek között az iMac, az Apple Watch és az ikonikus, fehér iPod-fülhallgatók dizájnatyja – írja a New York Times. Ive már 2019-ben eljött a vállalattól, de a saját cégén (LoveFrom) keresztül továbbra is szoros maradt a kapcsolata az Apple-lel. Olyannyira, hogy a két cég közötti (100 millió dollárosra becsült) szerződés szerint nem vállalhattak el munkát olyan ügyfeleknél, amikre az Apple konkurenciaként tekint.

2019-ben Tim Cook azt mondta, hogy még évek múlva is számít Ive szaktudására. Most, hogy lejárt az eredeti szerződés, úgy tűnik, a két fél egymás nélkül képzeli el a jövőt.

Jony Ive (jobb) és Tim Cook a 2019-es WWDC-n – Fotó: Justin Sullivan / Getty Images / AFP
Jony Ive (jobb) és Tim Cook a 2019-es WWDC-n – Fotó: Justin Sullivan / Getty Images / AFP

Az elmúlt három év sem volt zökkenőmentes: a New York Times információi szerint Ive többször is panaszkodott – többek között – arra, hogy az Apple-nek túl nagy beleszólása van a LoveFrom üzleti döntéseibe, az Apple vezetőinek pedig az szúrta a szemét, hogy több dizájnerük is átment a LoveFromhoz.

Az Apple dizájncsapatait továbbra is Jeff Williams műveleti igazgató felügyeli. A formatervezés vezetője Evans Hankley, a szoftveres dizájnért pedig Alan Dye felelős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!