Távozik a Metától a cég második embere, aki Zuckerberggel együtt tette naggyá a Facebookot

2022. június 1. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyja a Metát Sheryl Sandberg, a Facebookot régóta vezető operatív igazgató – jelentette be a Sandberg egy Facebook-bejegyzésben – írja az Axios. A nő 14 év után távozik a cégtől, amelynek a kezdetektől segített a felépítésében.

Sandberg vezetése alatt a Facebook/Meta a Szilícium-völgy egyik legnagyobb és legbefolyásosabb vállalatává, a közösségi média legnagyobb szereplőjévé nőtte ki magát. Az elmúlt években ugyanakkor az ő nevéhez kezdték kötni a Facebook számos ellentmondásos ügyét, köztük a 2016-os amerikai választásokba való orosz beavatkozást, a Cambridge Analytica adatvédelmi botrányt és legutóbb a Facebook-akták néven ismert kiszivárgott dokumentumokat.

Fotó: Fabrice Coffrini / AFP
Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Sandberg a Metás működésén túlmutató hatást gyakorolt a Szilícium-völgyben, az elmúlt évtizedben a techágazatban dolgozó nők a munkaerő-piaci helyzetének bajnokaként pozicionálta magát.

„Mark igazi látnok és gondoskodó vezető. Néha azt mondja, hogy együtt nőttünk fel. Életem kritikus pillanataiban, a legmagasabb csúcsokon és az igazi mélypontokon soha nem kellett Markhoz fordulnom, mert ő már eleve ott volt velem” – írta Mark Zuckerbergről, a Facebook alapítójáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!