Feleannyit ér a bitcoin, mint fél évvel ezelőtt, pár nap alatt 300 milliárd dollár tűnt el a kriptopiacról

2022. május 9. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

Megbicsaklott a kriptopiac, 33 ezer dollár alatt a bitcoin ára – írja az Independent. Ez idén a kriptovaluta mélypontja, tavaly júliusa óta nem volt ilyen olcsó. Most fele annyit ér, mint hat hónappal ezelőtt, amikor csúcson volt.

A zuhanás más kriptovalutákat is érint, az elmúlt négy nap alatt összesen közel 300 milliárd dollár tűnt el a piacról.

Az ethereum követte a bitcoin 14 százalékos heti értékvesztését, de a solana értéke például 16, a terráé pedig 25 százalékot esett.

Simon Peters, az eToro elemzője azt mondta az Independentnek, hogy a befektetők legnagyobb kérdése, hogy mikor áll le a zuhanás. A tendencia egyébként a többi piacot is érinti, az S&P 500 részvényeinek értéke például az ötödik hete csökken.

A Bitcoin Fear and Greed Index (Bitcoin félelmi és kapzsisági index) elemzése szerint a piac extrém félelmet tanúsít, ami idén a legalacsonyabb mért szint. Ez a bitcoin eddigi egyik legnagyobb zuhanása – elemzők szerint a valuta a 30 ezer dolláros értékig marad stabil, onnan már többször lábra állt, sőt, rekordot is döntött. Most egy további 10 százalékos zuhanás is elég lenne ahhoz, hogy elérje ezt az alsó értéket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!