A matektanításba is beszállna a Duolingo

2021. október 16. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Duolingo fejlesztői a matematika erejével szaggatnák le a gyerekeket a népszerű közösségi oldalak alkalmazásairól és csökkentenék az emberek közötti egyenlőtlenséget – írja a BBC. Luis von Ahn, az alkalmazás mögött álló cég vezetője azt mondta a brit médiumnak, hogy épp egy, a Duolingohoz hasonló matektanítós alkalmazáson dolgoznak, amit főleg általános iskolás gyerekeknek szánnak.

„Bár a Duolingot a nyelvtanulás miatt ismerik a célunk valójában sokkal általánosabb volt: oktatni szeretnénk. Milliárdokba kerülne iskolákat építeni világszerte, az okostelefonokkal viszont elérjük az emberiség kétharmadát”

– mondta Von Ahn.

Viszont pont emiatt tartja két élű kardnak a technológiát: szerinte a telefonok tele vannak felesleges zavaró tényezőkkel, mint például a TikTok. Azt mondta, hogy sok szülő hasznos képernyős időtöltésként gondol a Duolingóra, aminek ma már havi 40 millió aktív felhasználója van.

Azért kezdtek a nyelvtanítással, mert úgy látták, hogy az embereknek óriási szükségük van arra, hogy megtanuljanak angolul, de mindig is úgy tervezték, hogy más is akarnak tanítani. Még nem döntöttek arról, hogy csak iskoláknak akarják eladni az alkalmazást, vagy egy szélesebb közönségnek, de abban biztosak, hogy ingyenes lesz.

Von Ahn azt mondta, hogy több befektető és alkalmazott is nehezményezi ezt a rendszert, de egyrészt szerinte emiatt terjedt el olyan gyorsan az alkalmazás, másrészt ezt tartja morálisan helyesnek.

„Egy szegény országból, Guatemalából származom, ahol láttam a különbséget azok között, akik hozzáfértek a minőségi oktatáshoz, és akik nem tudtak írni és olvasni, ezért valami olyat akartam csinálni, ami minőségi oktatást nyújt az embereknek”

– mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!