Már letölthető a Windows 11 tesztverziója

2021. június 28. – 21:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szűk két hete szivárgott ki a Microsoft javában készülő, új operációs rendszere, majd csütörtökön hivatalosan is bemutatták, milyen újításokat hoz a Windows 11. Hétfőtől pedig a Windows Insider nevű tesztelői program résztvevői már le is tölthetik és kipróbálhatják a tesztverziót – írja a Verge. Az új Windows mellett az ahhoz készült, új Office-alkalmazások első verziója is mától tölthető le.

A 22000.51 kódszámú verzióban már megtalálható többek között az újratervezett Start menü, a ráncfelvarrt többablakos mód és a megújított alkalmazásbolt is. A korábban kiszivárgott verzióval szemben itt már az új fájlkezelő is kipróbálható, és a legtöbb vizuális újítás is bekerült. Két nagy újdonságra azonban még várni kell: sem a Teams-integráció, sem az androidos appok támogatása nem működik még.

A multitaskingot megkönnyítő, új többablakos mód – Kép: Microsoft
A multitaskingot megkönnyítő, új többablakos mód – Kép: Microsoft

Aki kipróbálná az első hivatalos Windows 11-verziót, az ide kattintva tud csatlakozni az Insider tesztprogramhoz, majd az utasításokat követve már töltheti is le a csomagot. Aki már június 24. előtt is részt vett a Windows-verziók tesztelésében, annak a Microsoft eltörli a kényes hardverkövetelményeket a teszt idejére, mindenki más az innen letölthető PC Health Check appal tudja ellenőrizni, hogy kompatibilis-e a gépe az új operációs rendszerrel.

A Windows 11 legfontosabb újdonságairól ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!