Több millió dollárt fizet az Apple egy diáknak, mert valaki feltöltötte a Facebookra egy szexvideóját a javításra beküldött iPhone-járól

2021. június 07. – 17:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple egy több millió dolláros kártérítésről egyezett meg egy oregoni nővel, akinek kiszivárogtatták a meztelen képeit és egy szexvideóját, mikor szervizbe küldte az iPhone-ját – írja a Telegraph. Az eset 2016-ban történt, a nő akkor még diák volt, és azért küldte szervizbe a telefonját, mert nem működött.

A kaliforniai szervizt a Pegatron üzemelteti, ami az Apple alvállalkozója. A techóriás évek óta küzd azért, hogy minél szorosabb kézben tarthassa a termékeinek javítását, amit részben azzal indokol, hogy így tudja garantálni a személyes adatok védelmét.

Mikor a nő telefonja bekerült a szervizbe, két alkalmazott átnézte a képeit, és a diák saját Facebookjára feltöltöttek 10 képet, amiken „a vetkőzés különböző fázisaiban volt”, valamint egy szexvideót. Úgy tűnt, mintha a nő posztolta volna, de ő csak akkor értesült az esetről, amikor a barátai szóltak neki. Azonnal törölte a bejegyzéseket, az Apple-t pedig azért perelte volna, mert nem vigyáztak a személyes adataira, és súlyos érzelmi gyötrelmet okoztak neki.

Végül peren kívül megegyeztek, így a pontos összeget nem hozták nyilvánosságra. A bírósági iratok szerint több millió dollárról van szó, és annyi még kiderült, hogy a nő ügyvédje eleinte 5 millió dollárt követelt.

A megegyezés miatt a nő a továbbiakban nem beszél az esetről, és a pontos összeget sem hozhatja nyilvánosságra.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass