Vége a Google Photos végtelen tárhelyének

2021. május 31. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy már tavaly novemberben beharangozta a Google, június elsejétől a cég véget vet a Photos szolgáltatás végtelen tárhelyének. Ez a szolgáltatás minden Gmail-felhasználónak járt eddig: ha úgy döntöttünk, hogy elviseljük a tömörítéssel járó enyhe minőségvesztést, végtelen mennyiségben tölthettük fel a Google felhőjébe a fotóinkat. Ha veszteségmentesen, az eredeti, tömörítetlen képeket akartuk megőrizni online, az foglalta a helyet a Google-fiókunk nagy közös tárhelyén, ahol a leveleink, vagy a Google Drive-on tartott fájljaink is vannak.

A változás a már feltöltött fotókra nem érvényes, azok továbbra sem foglalnak helyet a tárhelyünkből, de ha új képeket töltünk fel, már nem lesz olyan opció, hogy a minőségromlásért cserébe a végtelen tárat használjuk. A Google 15 gigabájt tárhelyet ad egyébként az alap, ingyenes Gmail mellé, ahová azért elég sok fotó elfér. Viszont figyelnünk kell arra, hogy ha esetleg teljesen betelik a tár, emaileket sem fogunk tudni fogadni abban a postafiókban.

A Google statisztikái szerint a Photos szolgáltatásba heti átlagban 28 milliárd fotót töltenek fel a felhasználók. A felhasználói szokások alapján úgy becsülik, egy átlagos júzer a fotótárhelyes változástól számítva nagyjából három évnyi fotófeltöltés után szembesül majd azzal, hogy betelt a tárhelye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!