Mark Zuckerberg facebookos adatai is kiszivárogtak

2021. április 04. – 19:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mint megírtuk, ritkán látható méretű facebookos adatszivárgásra derült fény vasárnap. Világszerte 533 millió felhasználó személyes adatait tették közzé ismeretlenek egy hekkerfórumban, az érintettek Facebook-azonosítója, telefonszáma, lakóhelye, születési adatai, munkahelye és akár emailcíme is illetéktelen kezekbe került. Mint kiderült, maga a Facebook-vezér Mark Zuckerberg is köztük van – írja a Business Insider.

Zuckerbergnek a neve, a lakóhelye, a születési és házassági adatai és a Facebook-azonosítója mellett a telefonszáma is kiszivárgott. Dave Walker kiberbiztonsági kutató szerint Zuckerberg mellett két másik Facebook-alapító, Chris Hughes és Dustin Moskovitz adatai is kikerültek.

Az incidensben 377 ezer magyar felhasználó is érintett, köztük minisztériumi, rendőrségi is honvédelmi dolgozók is. Erről itt írtunk bővebben, ahogy arról is, hol ellenőrizheti, hogy az ön adatai nyilvánosságra kerültek-e.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom