Majdnem 3 millió dollárért vették meg a világ első Twitter-bejegyzését

2021. március 22. – 21:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 2,9 millió dollárért kelt el árverésen Jack Dorseynak, a Twitter tulajdonosának első posztja nem helyettesíthető tokenként (NFT) a Valuables nevű platformon – írta meg az MTI.

A „just setting up my twttr” (éppen létrehoztam a Twitteremet) tweetet Dorsey 2006. március 21-én írta a közösségi mikroblog első bejegyzéseként.

A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021-ben szinte felrobbant. Minden NFT-nek van saját blockchain alapú digitális „pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Az egyesült államokbeli Cent vállalat, amely a Valuables tulajdonosa, megerősítette, hogy a vásárló a malajziai Sina Estavi, aki a Bridge Oracle nevű blockchain vállalat tulajdonosa.

Dorsey egy korábbi Twitter-üzenetében azt írta, hogy az árverésből befolyt összeget afrikai koronavírus-fertőzöttek megsegítésére fordítja.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass