Mark Zuckerberg élethű avatárokban látja a VR jövőjét

2021. március 9. – 00:04

Másolás

Vágólapra másolva

Bár már léteznek egész jó játékok és élmények VR (virtuális valóság) headsetekhez, Mark Zuckerberg mégis inkább az emberek közötti interakcióknál vetné be a technológiát – írja a Verge a Facebook-vezérigazgató The Information-nek adott interjúja alapján.

Nagyon várja, a szem-és arckövető érzékelők következő generációit, mert ahhoz, hogy élethű VR avatárokat hozhassanak létre a felhasználók számára, minél hatékonyabban kell leképezniük az arc legkisebb rándulásait is.

„Szeretnék eljutni arra a pontra, amikor van magadról egy realisztikus avatárod, amikor igazából, hihetően a szemébe tudsz nézni valakinek, miközben a valós érzelmeid látszódnak az avatárodon”

– mondta.

Az Epic MetaHumanjához hasonlítja az elvárásait, csak azt szeretné, ha a Facebook gépi tanulás segítségével, sokkal hatékonyabban csinálná ugyanezt. Az Epic Games ijesztően élethű arcairól ebben a cikkben írtunk.

Az interjúban azt is megerősítette, hogy dolgoznak az Oculus Quest 3 és 4-en, és továbbra is elkötelezettek az önálló eszköz mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!