Tíz év kihagyás után új Indiana Jones-játék érkezik

2021. január 12. – 21:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bethesda játékfejlesztő cég egy alig 30 másodperces videóban tudatta a világgal, hogy tíz év kihagyás után valamikor a nem túl távoli jövőben megjelenik majd egy új Indiana Jones-játék, ami egyben azt is jelenti, hogy a takaréklángra kapcsolt Lucasfilm Gamesbe is életet leheltek, hiszen ők adják a licencet.

A fenti videónál többet egyelőre nem tudni a játékról, de a videót nagyon alaposan szemlélve azért feltűnhet pár apróság a játék fejlesztésében résztvevő cégek logóin, Indiana Jones kalapján és korbácsán túl is – írja az IGN. Az egyik ilyen egy 1937 októberére szóló repülőjegy Rómába, de figyelő szemek kiszúrták azt is, hogy az asztalon a Sixtus-kápolna tervrajza látható. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a játék 1937-ben játszódik majd Rómában, vagy legalábbis Jones eljut Rómába a játék folyamán.

Hogy az Indiana Jones-korpuszba hogyan illeszkedik be, arról semmit sem tudni, ahogy arról sem, hogy a korábbi, főleg a 80-as, 90-es évek fordulóján nagyon népszerű Indy-játékok közé beékelődik-e valahova, vagy teljesen különálló történet lesz.

Az Indiana Jones kalandjaiból készült játékok esetében nem ez lenne az első alkalom, ha valamilyen korábbi filmhez kötődnének, vagy egy új film megjelenése környékére lennének időzítve. Jövőre várható ugyan egy új Indiana Jones-film, de arra kicsi az esély, hogy azzal lenne direkt kapcsolatban, az ugyanis Indiana Jones alkonyát meséli majd el Harrison Forddal a főszerepben, és az a James Mangold rendezi majd, aki a Logan című filmben néhány éve elbúcsúztatta a képregényes rohangálásban megfáradt Rozsomákot is.

Az utolsó hivatalos Indiana Jones-játék 2011-ben készült, de ha a Lego verziókat nem számítjuk, akkor az utolsó olyan játékig, amit mondjuk szerettek is a játékosok, meg jó kritikákat is kapott 2003-ig kell visszamenni, szóval jó nagy kihagyás után tér vissza a franchise.

Jones visszatérése a játékiparba egyébként azt is jelenti, hogy az egykor legendás, aztán szép lassan teljesen takarékra tett Lucasfilm Games is visszatér a porondra, az új játék bejelentésekor az is elhangzott, hogy a Lucasfilm Games menedzseli jövőben a Lucasfilm termékeiből készült játékok sorsát, főleg a Star Wars-univerzumban, de azon túl is. Kérdés, hogy mennyire merészkednek majd a Csillagok háborúján túl.

Arról sincsenek hírek, hogy milyen platformokra jelenik meg a játék, de mivel a Microsoft hamarosan felvásárolja a Bethesdát, könnyene előfordulhat, hogy az elsődleges terjesztési platform az Xbox lesz, de ahogy a 30 másodperces videón túl bármi, ez is csak találgatás egyelőre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!