Meghekkelték az USA pénzügy- és kereskedelmi minisztériumát

2020. december 14. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az USA kiberbiztonsági ügynöksége felszólította az összes szövetségi civil ügynökséget, hogy kapcsolódjanak le az egyik kormányzati hálózati eszközről, mert ismeretlenek meghekkelték a pénzügy- és kereskedelmi minisztériumot – írja a BBC.

A Kiberbiztonsági- és Infrastruktúra Védelmi Ügynökség (Cisa) a támadás nagy eséllyel veszélyezteti a kormányzati rendszereket. Az ügynökségeknek a SolarWinds nevű eszközről kellett lecsatlakozniuk, és az azonos nevű gyártó arra kérte a felhasználókat, hogy frissítsék az Orion nevű platformot.

A FireEye nevű kiberbiztonsági cég nemrég számolt be arról, hogy idén egy globális kampány indult, amivel hekkerek magán- és kormányzati rendszerekbe férkőztek be úgy, hogy egy rosszindulatú kódot helyeztek el szoftverfrissítésekben. A FireEye hekkelős eszközeit nemrég valakik ellopták.

A cég szerint a támadások módszeréből, erőforrásaiból és célpontjaiból arra lehet következtetni, hogy állami támogatással zajlanak.

Bár a kormány még nem adott információt arról, hogy ki áll a támadások mögött, a Reuters nyomozáshoz közel álló forrásai szerint Oroszországra gyanakszanak. Oroszország külügyminisztériuma a Facebookon tagadta a vádakat.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!