Az alacsony fizetés miatt vertek szét a dolgozók egy iPhone-gyárat Indiában

2020. december 14. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 132 alkalmazottat vett őrizetbe az indiai rendőrség, miután ki nem fizetett bérekre és kizsákmányolásra hivatkozva többen szétvertek egy gyárat, ahol például iPhone-okat is gyártanak – írja az MTI.

A rendbontások szombaton kezdődtek, és vasárnap is folytatódtak a Wistron Corporation tajvani vállalat ottani leányvállalatánál. A fizetéssel elégedetlen több száz alkalmazott megrongálta az üzem helyiségeit, gépkocsikat borított és gyújtott fel. A gyár közlése szerint sok számítógépes eszközt és más vagyontárgyat tulajdonítottak el, a vállalatnak okozott kár több mint 13,5 millió dollárra rúg.

A karnátakai kormány közölte, hogy a vandál cselekedetek és lopások tetteseit felelősségre fogják vonni.

Az Apple központja közölte, hogy alaposan kivizsgálja az indiai gyárban történteket, így szakembereket és könyvvizsgálókat küldött oda. Szakértők szerint a történtek nem kifejezetten lesznek hatással az indiai iPhone-gyártásra. A Wistron indiai gyára mintegy hatvan kilométerre van Karnátaka fővárosától, Bangalortól, az üzemben iPhone SE és iPhone 7 telefonokat, illetve más informatikai termékeket is gyártanak.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!