Az USA bepereli a Google-t

2020. október 20. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bepereli a Google-t az Egyesült Államok – írja a New York Times. Az igazságügyi minisztérium szerint a techóriás a keresőmotorjával és a keresési hirdetéseivel monopolhelyzetet épített ki és tart fenn. Mind a konzervatív, mind a liberálisabb politikusok közül többen is felszólaltak már az ellen, hogy az amerikai techszféra néhány gigacég kezében összpontosul.

William Barr, Donald Trump igazságügyi minisztere aktívan részt vett a vád munkájában, a minisztérium jogászaitól szeptember végére követelte a szükséges anyagok összeállítását. Többen még több időt kértek, volt, aki politikai befolyásra panaszkodott.

A per évekig elhúzdóhat, de már most több állam is hasonló nyomozásokat folytat, így a Google-nek valószínűleg több bíróságon is védenie kell majd magát.

Frissítés 2020. október 21-én: Reagált a Google szóvivője az amerikai Igazságügyi Minisztérium által kezdeményezett vádakra, amiket mélységesen elhibázottnak tart. „Az emberek saját elhatározásukból használják a Google-t – nem azért, mert kényszerítik őket, vagy mert nem áll más lehetőség a rendelkezésükre. Hamarosan részletesebb nyilatkozattal fogunk szolgálni.” – közölte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!