A Facebook betiltja az oltásellenes hirdetéseket

2020. október 13. – 21:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook bejelentette, hogy az új közegészségügyi szabályozása értelmében ezentúl nem fogad el oltásellenes hirdetéseket. Ez nagy előrelépés az eddigi szabályokhoz képest, ami csak akkor tiltotta az ilyen reklámokat, ha azok konkrét, tényszerű valótlanságokat állítottak (például az oltások tartalmáról, a szövődmények súlyosságáról vagy előfordulási esélyeiről) – de ha csak úgy általában buzdítottak az oltások ellen, azt elfogadta a közösségi oldal.

Az ilyen hirdetések mozgástere most szűkül, de például az oltások állami szabályozását kritizáló, vagy a kötelező/ajánlott státuszuk ellen agitáló reklámok maradhatnak. Ahogyan az oltásellenes tartalmak is maradhatnak kommentekben, csoportokban, posztokban. A cég nem is kommentálta az egyre sűrűbben felmerülő kérést, hogy korlátozza az ilyen, egyértelműen káros tartalmak terjesztését.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

A Facebook egyébként mostanában sokat szigorított a dezinformációval és gyűlöletbeszéddel kapcsolatos szabályozásain, pár napja például kitiltották a QAnon összeesküvés-eélmélet híveit a platformról, aztán tiltólistára tették a holokauszttagadó tartalmakat is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!