Kokárdával vonul Petőfi Sándor a Most vagy soha! első előzetesében

2022. december 15. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett az első teaser a Most vagy soha! című magyar történelmi filmhez, ami az 1848. március 15-i eseményeket fogja feldolgozni.

Az előzetesben nem hangzik el szöveg senki szájából, de van benne pisztolyok fenyegetően tartása, kard kihúzása a hüvelyből, rohanás, akkora pofon, hogy attól a kamera is megpördül, és a végén a kokárdával menetelő Petőfi Sándor (Berettyán Nándor). A filmet 2024 márciusában mutatják be.

A filmet Lóth Balázs (Pesti balhé) rendezi, a forgatókönyet Szente Vajk, Kis-Szabó Márk és Rákay Philip írták. Rákay a film egyik producere is, ami összesen 4,7 milliárd forintos támogatást kapott az államtól, ezzel pedig a magyar filmtörténet legdrágább filmje lett.

A Telex ott volt azon a fóti sajtóeseményen, ahol Rákay, Szente, Lóth és Káel Csaba filmbiztos bemutatták a film díszletét. Az alkotók elmondták, hogy a filmben keveredni fog a fikció a valós eseményekkel is, a sztori gonosza egy külföldi titkosrendőr (Horváth Lajos Ottó) lesz, aki próbálja megakadályozni a márciusi ifjak tevékenységeit. A Most vagy soha! stílusában a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes-filmek és a Peaky Blinders című sorozat is ihlette őket.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!