Visszatért Tom DeLonge, világ körüli turnéra indul a Blink-182

2022. október 11. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú évek után először koncertezik újra a klasszikus felállásban a Blink-182, miután bejelentették, hogy visszatér a zenekarba a 2015-ben kilépő alapító-gitáros, Tom DeLonge, és jövő márciustól 2024 februárjáig körbeturnézzák a világot. A bejelentett helyszínek és dátumok között nincs magyarországi fellépés.

2014-ben még a Szigeten is fellépett az eredeti felállással, majd egy évvel később kiszállt Tom DeLonge. Volt már egy feloszlásuk 2005-ben, ám DeLonge ismételt távozása után sem szünetelt a Blink-182, hanem beugrott a helyére Matt Skiba az Alkaline Trióból. Vele két nagylemezt raktak össze, de azok közel sem lettek annyira sikeresek, mint a zenekar albumai az ezredforduló környékén az eredeti felállással.

A több kontinenst érintő turnéból Magyarország kimarad, legközelebb Prágában vagy Bécsben lépnek fel 2023. szeptember 19-én és 20-án.

Az egyik legsikeresebb poppunk zenekart Tom DeLonge, Mark Hoppus és Scott Raynor alapította, utóbbi helyére érkezett később Travis Barker, pont amikor igazán ismertté vált az együttes. A Blink-182 története elképesztően érdekes abból a szempontból, hogy a '90-es évek kaliforniai punkzenei színteréből a Green Day mellett nekik sikerült a legnagyobb kereskedelmi áttörés, de a 2005-ös feloszlásuk óta a tagok élete sokkal izgalmasabb vagy drámaibb lett, mint a zenekar. Tom DeLonge annyira kőkemény ufókutató lett, hogy konkrétan az ezzel foglalkozó cége előbb szivárogtatott ki egy képet abból a három ufófelvételből, amelyeket később végül a Pentagon is elismert. Travis Barker túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget, majd a poppunk reneszánsz egyik legismertebb közreműködőjévé és producerévé vált, és már akkora szupersztár, hogy egy Kardashiant vett feleségül.

A hatalmas turné és a visszatérés híre azért is váratlan, mert Mark Hoppus basszusgitáros 2021-ben jelentette be, hogy kemoterápiás kezelésekre jár a rákja miatt. A kezelések azonban annyira jól sikerültek, hogy Hoppus nemcsak felépült, hanem még egy közel egy évig tartó világ körüli turnét is bevállalnak. A hírek szerint a kezelések alatt lett ismét annyira jó a kapcsolat Hoppus és DeLonge között, hogy utóbbi visszaszállt a zenekarba.

Sőt, nemcsak turnéra indulnak, hanem azt is bejelentették, hogy Edging címmel október 14-én kiadnak egy új közös dalt is. Legutóbb a 2011-es Neighborhoods albumon dolgoztak így hárman együtt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!