Elkezdték forgatni a milliárdokból készülő Hunyadi-sorozatot

2022. augusztus 9. – 17:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július végén elkezdték forgatni a Hunyadi című tízórás történelmi sorozatot, ami a Nemzeti Filmintézet, a Beta Film, az ORF és a magyar TV2 finanszírozásában készül – közölte a kommunikációval megbízott cég az MTI-vel.

A produkcióban több mint 600 színész és kaszkadőr vesz részt, a rendező az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Robert Dornhelm, valamint Nagypál Orsi és Szász Attila. A sorozatban a magyar művészek mellett többek között az osztrák Laurence Rupp, Cornelius Obonya, Murathan Muslu, az olasz Francesco Acquaroli, Karel Roden cseh, Rade Serbedzija horvát, Thomas Trabacchi és Elena Rusconi olasz színész is játszik. A sorozat executive producere a magyar származású kanadai producer, Robert Lantos.

A showrunner Lengyel Balázs (Aranyélet), aki a magyar származású George Mihalkával, Lovas Balázzsal, Ruttkay Zsófiával és Veres Attilával együtt forgatókönyvíróként csatlakozott Bán Mórhoz, a sorozat alapjául szolgáló könyv szerzőjéhez.

A 15. században játszódó sorozat Hunyadi János küzdelmeit mutatja be. Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Nemzeti Filmintézet elnöke azt mondta: „A 15. században Hunyadi győzelmei megváltoztatták az európai történelem menetét. Célunk, hogy ezt a csodálatos történetet nemzetközi közönség elé tárjuk egy olyan színvonalas sorozat létrehozásával, amely Közép-Európa feltörekvő tehetségeiből merít”.

A sorozat producerei a Serendipity Point Films, a Twin Media, a HG Media, az MR Film és a Beta Film, a produceri munkában részt vesz Krsko Tibor, Hazai Cecilia, Hazai Kinga, Ari Lantos, Oliver Auspitz és Andreas Kamm, valamint Koby Gal Raday, a Beta tartalomgyártásért felelős vezetője. A TV2 Média Csoport Magyarországon és Szlovéniában vetíti majd a sorozatot, az ORF Ausztriában.

A tízmilliárd forintból készülő sorozatról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!