Trónok harca, A Gyűrűk Ura és rengeteg Marvel: ezek a szuperprodukciók jönnek a következő pár évben

2022. július 25. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lezajlott a San Diego Comic Con (SDCC), ami minden évben az egyik legfontosabb szórakoztatóipari esemény, ugyanis a nagy amerikai stúdiók itt jelentik vagy mutatják be a következő nagy projektjeiket. A Marvel ismét uralta a rendezvényt, de azért akadtak más érdekes bejelentések is az új Sandman-trailertől két új DC-filmen át a Dungeons & Dragons-filmig.

Dungeons & Dragons

Ami Magyarországon a M.A.G.U.S. szerepjáték, az Amerikában a Dungeons & Dragons. A legnagyobb hatású papíralapú szerepjátékból már készült sok minden, de igazán sikeres mozifilm egyszer sem. Talán 2023-ban változik a helyzet, ekkor jelenik meg ugyanis a Paramount gondozásában a Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, méghozzá parádés szereposztással, ugyanis feltűnik benne Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page és még Hugh Grant is.

A trailer alapján egy könnyedebb hangulatú, vicceskedő fantasyra lehet számítani, amiben ugyanúgy vannak elfek, sárkányok meg varázslók, csak közben szól a háttérben a Led Zeppelin, és Chris Pine pár percenként benyög valami egysorost. Ránézésre néhol kifejezetten jól, néhol meg okádék módon néz ki a film, de valószínűleg így is jobb lesz, mint a 2000-es előd, ami jelenleg is egy nem túl combos 3,6-os átlaggal bír az IMDb-n.

Marvel

Az újonnan bejelentett infókat külön is összeszedtük, ezért csak röviden a lényeg:

  • Kijött az első trailer a Fekete Párduc 2-höz, ami a Wakanda mindörökké alcímet kapta.
  • Kijött egy hosszabb és az előzőhöz képest mérföldekkel jobb előzetes a She-Hulk tévésorozathoz, ami egy részben ügyvédes, részben benga nagy zöld szörnyes sorozat lesz.
  • Megjelent az első kedvcsináló a Moon Girl & Devil Dinosaur című animációs sorozathoz, ami szintén képregény-adaptáció, és egy nagyon okos kislányról és az ő hatalmas dinójáról szól.
  • Megmutatta a Disney az I Am Grootot, a Galaxis őrzőiből ismert falény kalandjairól szóló animációs sorozat első előzetesét.
  • 2023-ban jön a Marvel's What If…? második évada, és már megrendelték a harmadikat is.
  • Új Pókember-animációs sorozat indul a Disney+-on 2024-től, 2023-ban pedig jön a '90-es évek X-Men-animációs sorozatának a folytatása.
  • Bejelentettek két Bosszúállók-filmet is, de ezeket nem a Russo fivérek rendezik, és csak a hatodik fázisban érkeznek.
  • A Fekete Párduc 2 és a She-Hulk zárja majd a Marvel-produkciók negyedik fázisát, és évekre előre bejelentették az ötödik fázis filmjeit is, amelyekben van új Amerika Kapitány, Galaxis őrzői, illetve a Penge is. A Fantasztikus négyesre és az X-Menre valószínűleg a hatodik fázisig várni kell.
  • A Disney+on folytatódik Born Again alcímmel a Netflixről ismert Daredevil egy új évaddal, ami 18 részes lesz.
  • Az ötödik fázist egy új branddel, a Thunderboltsszal zárja a Marvel, ami olyasmi, mint az Öngyilkos osztag, vagyis egy bűnözőkből, antihősökből és szupergonoszokból álló titkos csapat.

Netflix

Miközben a Netflix épp annak örül, hogy a Stranger Things elképesztő népszerűsége miatt csak egymillió előfizetőt veszített el nemrég, közben azért érkeznek innen is érdekességek. Ilyen Neil Gaiman adaptálhatatlannak gondolt, évtizedeken át hollywoodi producerek fiókjában porosodó képregényének, a Sandmannek a sorozatos adaptációja, amelyhez megérkezett az első rendes trailere.

Ezenkívül jött még előzetes az újraélesztett He-Man animációs sorozathoz, ami nem a Kevin Smith-féle reboot folytatása, hanem kifejezetten egy gyerekeknek készült verzió.

Amazon

Annak ellenére, hogy az első évad nem lett óriási siker, és a második még el sem indult, az Amazon megrendelte Az Idő Kereke harmadik szezonját is.

Persze volt ennél nagyobb fantasy vonatkozású hír is az Amazonnál, ugyanis kihoztak egy hosszabb előzetest a Rings of Powerhöz, vagyis A Gyűrűk Ura-előzménysorozatához, ami szeptemberben debütál, és több százmillió dollárt fizetett érte anno Jeff Bezos.

AMC / Walking Dead

Több mint egy évtized után hamarosan véget ér a Walking Dead anyasorozat, de magának a franchise-nak még bőven nincs vége. Több, már most is futó spinoff mellett jön a Tales of the Walking Dead is, ami egy hatrészes antológiasorozat lesz, tehát minden epizód egy kis önálló történetként funkcionál. Az előzetesben a narrátor pedig nem más, mint Alpha, akinek megismerhetjük a történetét még a suttogók előtt.

Szintén itt jelentették be, hogy a Walking Dead egykori főszereplője, Andrew Lincoln visszatér, de nem saját filmet kap, hanem Danai Gurirával, vagyis Michonne-nal szerepel majd a saját spinoffjukban. Emellett kapott egy új trailert az anyasorozat utolsó pár része is, amelyek majd októberben érkeznek.

Nem Walking Dead, de az AMC-hez kapcsolódó hír, hogy megjelent az előzetese az Interjú a vámpírral-nak. Ez nem az 1994-es filmnek lesz a folytatása, hanem Anne Rice regényének egy modern korban játszódó feldolgozása.

DC

Miközben a Marvel már megint szőnyegbombázást hajtott végre, a nagy rivális jóval szolidabban érkezett San Diegóba. Mindössze két új trailer jött a Warner/DC párostól, egy a második Shazam-filmhez, egy pedig a Black Adamhez, amelyben Dwayne Johnson fog először szuperhőst, bár inkább antihőst alakítani.

Trónok harca

Érkezett egy hosszabb és részletesebb előzetes a House of the Dragonhöz, vagyis a Trónok harca előzményeként szolgáló spinoffhoz, ami a Targaryenek múltját dolgozza fel. Ez lesz az első rendes Trónok harca-spinoff a sorozat vége óta, pedig az HBO a hírek szerint vagy öt másikat is elkezdett fejleszteni az elmúlt években. A Sárkány-háznak viszont az lesz a különlegessége, hogy George R. R. Martin Tűz és vér című könyvén alapul.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!