Tom Cruise lenyomta a Marvelt, az új Top Gun a legtöbb pénzt hozó film idén

2022. június 26. – 18:19

Tom Cruise lenyomta a Marvelt, az új Top Gun a legtöbb pénzt hozó film idén
Tom Cruise a Top Gun: Maverick című filmben – Forrás: Paramount Pictures

Másolás

Vágólapra másolva

A Top Gun: Maverick globális bevételei túllépték az 1 milliárd dollárt, ezzel pedig a film a 2022-es év legtöbb pénzt hozó filmje lett, megelőzve a Doctor Strange az őrület multiverzumában című Marvel-filmet, ami 943 millió dollárt hozott össze.

A koronavírus-járvány óta két filmnek sikerült átlépnie a globális milliárd dolláros határt: a Pókember: Nincs hazaút 2021-ben, a Top Gun: Maverick pedig idén hozta ezt össze. Ami különösen nagy szó, hogy Cruise filmjét nem mutatták be sem Oroszországban, sem Kínában, a kínai bevétel óriásit tud dobni egy-egy film profitján, főleg ha megfelelnek az ottani cenzorok elvárásainak.

A Top Gun-film bevételeiből 521 millió jött össze az amerikai piacról, a többit mind a nemzetközi mozikból szedte össze.

Ez Tom Cruise első filmje, ami átlépi ezt a bevételi álomhatárt, eddig a 2018-as Mission: Impossible – Utóhatás volt a legtöbb pénzt hozó filmje, de az megállt 791 millió dollárnál.

A Paramount felmérései szerint a Top Gun: Maverick észak-amerikai nézőinek 16 százaléka még egyszer vett jegyet a filmre, 4 százalékuk pedig háromszor vagy többször is elment megnézni.

A Top Gun: Maverickről itt írtunk kritikát, amiben nem győztük hangsúlyozni, hogy a nyolcvanas évekbeli klasszikus folytatása tényleg olyan, amit moziban kell látni.

(Variety)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!