Idén sem lesz offline E3, és még ha meg is tartják, megint teljesen a netre költözik az egyik legnagyobb videójátékos expó

2022. január 7. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Az omikron variáns gyors terjedésére hivatkozva idén sem akarja megtartani az E3 videójátékos expót Los Angelesben az Entertainment Software Association (ESA) – írja a VentureBeat. 2022 lesz a harmadik év, hogy nem lehet személyesen látogatni a világ egyik legnagyobb játékos kiállítást. Tavaly csak online tartották, 2020-ban pedig meg sem rendezték a vírus miatt.

Azt még nem tudni, hogy idén milyen formában rendezi majd meg az ESA, sőt, valójában azt sem, hogy biztosan megtartják-e. A VentureBeat rákérdezett, hogy akkor online tartják-e majd, de az ESA csak annyit válaszolt, hogy izgalmasnak tartják egy online rendezvény lehetőségét.

A járvány miatt több nagy eseményt is elhalasztottak. A január elején rendezett (pénteken záródó) CES például hibrid formában zajlott, de sok kiállító és újság végül mégse ment el személyesen Las Vegasba. A GDC játékfejlesztős expó március végén lesz, és egyelőre meg akarják tartani.

Az elmúlt években az E3 népszerűsége látványosan csökkent, a legtöbb nagy kiadó nagyjából az esemény napjai körül tartott saját bemutatókat. Geoff Keighley éveken át részt vett a szervezésben, de egy ideje a saját bulijait szervezi. Ilyen a decemberi Game Awards díjátadó (amiről ebben a cikkben írtunk) valamint a Summer Game Fest rendezvénysorozat. Az ESA közleménye után nem sokkal be is jelentette, hogy a Game Festet idén is megtartják.

Újságírók és elemzők szerint az ESA csak alibinek használja az omikron terjedését, valójában már azelőtt elengedték az élőben látogatható E3-at, hogy a variáns megjelent volna.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!