Extrán ütős az új Pókember-előzetes, de az igazi atomot nem dobta le benne a Marvel

2021. november 17. – 08:57

Extrán ütős az új Pókember-előzetes, de az igazi atomot nem dobta le benne a Marvel
Fotó: Sony Pictures

Másolás

Vágólapra másolva

Ezúttal nem követte el a Sony azt a hibát, mint a legutóbbi előzetessel a Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No Way Home) esetében, és lehetőséget sem hagyott arra, hogy elkezdjen terjedni a neten valami értelmezhetetlen minőségű, telefonnal felvett verzió, így azután, hogy egy korlátozott férőhelyű bemutatón levetítették az új előzetest, gyorsan online is elérhetővé tették azt.

Szerencsére nem a klasszikus utat követték, miszerint egy film első és második trailere között komoly az átfedés – a kb. három percben rendesen kapunk új képsorokat és új információkat is,

bár a legnagyobb ütőkártyá(ka)t így sem merték kijátszani a december közepi bemutató előtt. Egyelőre.

A legutóbbi előzetesben már felbukkant, pontosabban visszatért Alfred Molina Doctor Octopus karakterében, és bár az azóta kiadott hivatalos plakát megerősítette Electro, Zöld Manó és Homokember visszatérését is, most azok is találkozhattak velük, akik nem nagyítóval nézegetik ezeket a plakátokat.

Most tehát már biztos, hogy Willam Dafoe játssza újra Zöld Manót, Jamie Foxx lesz ismét Electro, megint lesz Homokember – 99 százalék, hogy Thomas Haden Church lesz az megint –, és most már az is teljesen világos, hogy Gyík is ott lesz a Pókembert sanyargató ellenfelek között.

Mindez persze azért érdekes, mert a korábbi előzetesből tudjuk, hogy megnyílik a multiverzum kapuja – Dafoe, Molina és Church ugye Tobey Maguire Pókembere mellett gonoszkodott, Foxx pedig Andrew Garfield ellenfele volt. Elég valószínű, hogy most is Rhys Ifans játssza majd Gyíkot, ahogy a 2012-es A csodálatos Pókemberben, vagyis tisztán átemelték, átemelhetik a az előző két Pókember-univerzum fontosabb ellenfeleit. (RIP Paul Giamatti Rhinója.)

Attól persze, hogy láttuk már őket a korábbi Pókember-filmekben, nem feltétlenül adott, hogy pontosan ugyanabban a formájukban térnek vissza, a multiverzum ugyanis szélesebb, mint az Alföld, tehát simán lehet, hogy bár Dafoe játssza Zöld Manót, nem pont a Raimi-filmekből emelik ki, már csak azért sem, mert ott ugye elvben meghalt a karakter. Ugyanez igaz a többi ellenfélre is – azért, mert ismerős, nem biztos, hogy ugyanaz lesz, akit korábban láttunk.

A további Pókembereket viszont most sem kaptuk meg hivatalosan, a Sony ezek szerint – joggal – szeretne valamit hagyni a mozis bemutatóra is. Persze mindenféle kiszivárgott kép és egyebek alapján szinte 100 százalékosra vehető, hogy Maguire és Garfield is részese lesz a filmnek, akkor is, ha utóbbi lassan már naponta kénytelen tagadni ezt különféle helyeken.

Az előzetes egyben kicsit pihenteti azt a vonalat, miszerint valami furcsa Doctor Strange körül a filmben. Miután Benedict Cumberbatch karaktere túl nagy szerepet kapott az első trailerben, most kicsit a háttérbe szorult, talán épp azért, hogy csillapodjanak a körülötte levő pletykák.

Fontos még kiemelni, hogy ha mindenkit összeszámolunk, akkor öt ellenfelet kapunk, egy hiányzik tehát ahhoz, hogy összeálljon a Pókember-képregényekben klasszikusnak mondható Baljós Hatos (Sinister Six) a főhősünk ellen, szóval a két másik Pókember mellett számíthatunk még egy hatodik gonoszra is a filmben.

A Pókember: Nincs hazaút bemutatója december 17-én lesz majd, ez pörgetheti fel újra a Fekete Özvegy, Shang-Chi, Örökkévalók hármassal kicsit hullámvölgybe kerülő Marvelt. Aztán a folytatásban 2022 májusában a következő Doctor Strange-film, majd júliusban a negyedik Thor-adaptáció jön, hogy aztán egy újabb régi ismerős világ, a Fekete Párduc második része zárja 2022-t a moziban a Marvel szempontjából – igaz, utóbbi film már Chadwick Boseman nélkül érkezik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!