2023 októberében jelenik meg a Dűne második része

2021. október 26. – 21:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég jelent meg Denis Villeneuve rendezésében a Dűne újrafeldolgozása, máris bejelentette a forgalmazó Warner Bros., hogy a sci-fi második része 2023 októberétől lesz látható a mozikban, írja az MTI.

A film első részének világpremierje szeptemberben volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Az észak-amerikai mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón a múlt héten mutatták be, és nyitóhétvégéjén 41 millió dollárt forgalmazott. A nemzetközi piacokon pedig 225 millió dolláros jegybevételt ért el.

A magyar mozikban a múlt hétvégén mutatták be, és a legnézettebb film volt, összesen 74 803 jegyet adtak el rá. A filmről írt kritikánkat itt lehet elolvasni.

A Dűne David Lynch általi 1984-es megfilmesítése után Villeneuve a történetet Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac és Josh Brolin főszereplésével dolgozta fel a Warner Bros. számára. A filmet a mozikban eredetileg 2020 őszén mutatták volna be, a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

Villeneuve és a film szereplőgárdája már korábban közölte, hogy szeretnék megcsinálni a film folytatását, hogy teljes legyen a történet egy fontos bolygó feletti uralomért, harcban álló politikai dinasztiákról. A kérdés csak az volt, hogy a 165 millió dollár költségvetésű film jegybevételei egyedül elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy biztosítsák az Arrakis bolygó kietlen földjéhez való visszatérést. A Warner Bros. nem kötelezte el magát a projekt mellett a keddi bejelentéséig.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!