Majdnem egy évet csúszik a Dűne bemutatója

2020. október 6. – 08:32

frissítve

Majdnem egy évet csúszik a Dűne bemutatója

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt időszakban nem volt hiány a mozis blockbusterek tologatásából – erre a sorsra jutott az új James Bond film, a Nincs idő meghalni, a Fekete Özvegy és a Wonder Woman 1984 is –, most pedig kiderült, hogy az idei év legjobban várt sci-fije, a Dűne is erre a sorsra jut. Méghozzá nem is csúszik keveset, majdnem egy évvel később érkezik az eredetileg tervezettnél, ez pedig azt is jelenti, hogy a The Batman csak 2022-ben jelenik majd meg – írja a The Verge.

A Dűne elhalasztása persze vélhetően senkit nem ért igazán nagy meglepetésként, főleg azután, hogy a Warner Bros. korábban december 24-re tolta a Wonder Woman második részének megjelenését, ami így eléggé összecsúszott volna a tervek szerint december 17-én érkező sci-fivel. A Dűne így a tervek szerint 2021. október 1-jén jelenik majd meg, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a korábban erre a dátumra tolt, Robert Pattinson főszereplésével készülő The Batman is csúszik, és jelen állás szerint 2022. március 4-én érkezik majd.

Eredetileg ez a hely is foglalt volt, a még be nem mutatott Minecraft film jött volna ki ekkor, erről most már nem tudni, hogy mikor érkezik. Annak viszont talán lehet örülni, hogy a 2021. december 22-ére tervezett, de onnan időközben eltávolított Black Adam film helyett a Mátrix 4 jelenik majd meg, aminek premierje a korábbi tervek szerint 2022-ben lett volna.

Jelenleg minden stúdió azon dolgozik, hogy megtalálja a megfelelő időpontot a filmjeik kiadására, ez pedig a jelek szerint általában azt jelenti, hogy 2021-re tolják a premierek dátumát. A járványhelyzet miatt hozott döntéseknek ugyanakkor komoly hatásai vannak, a magyar Cinema City hálózatot is birtokló Cineworld/Regal hálózat múlt héten a Nincs idő meghalni újbóli halasztása után jelentette be, hogy bizonytalan időre bezárja az összes amerikai és brit moziját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!