A Walt Disney csak jóval a mozipremierek után engedi a filmjeit az internetre

2021. szeptember 11. – 14:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csak a mozipremierek után kapja meg a filmeket a Walt Disney streamingszolgáltatója, írja a BBC. Így először kizárólag a mozikban lehet megnézni a Walt Disney legújabb, napokban bemutatott filmjét, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendáját, ami csak ezután kerül át a streamingszolgáltatókhoz, a közölte a filmstúdió.

Ugyanígy járnak majd el Encanto című animációs musicallel is, melyet novemberben mutatnak be. A film 30 napig lesz látható majd a mozikban, és csak ezután kerül fel az internetre.

A cég azért is dönthetett így, mert Scarlett Johansson korábban beperelte a Disneyt. A színésznő legutolsó filmjének, a Fekete Özvegynek a koronavírus-járvány miatt elég hányatott sorsa volt; hónapokon át tologatták ide-oda a premierjét, és végül egyszerre mutatták be a mozikban és online.

Johansson ügyvédei szerint a stúdió nagyjából 50 millió dollárral rövidítette meg a színésznőt azzal, hogy felrakták a filmet a netre is, és ezzel a jegybevételt mesterségesen visszafogták. A Disney tagadott, szerintük egyáltalán nem sértették meg a színésznővel kötött szerződésüket sőt, a streamingnek köszönhetően még pluszbevételhez is jutott a 20 millió dolláros gázsija mellett.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!