Közel 300 ezret keresett naponta Twitchen az a nő, aki egy gumimedencében videójátékozik

2021. május 20. – 07:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitch a világ legnépszerűbb felülete, ha online élő közvetítésekről van szó, legyenek azok videójátékok, koncertek vagy csak szimpla beszélgetések a rajongókkal. A streamerek között az elmúlt években baromi népszerűek lettek a „jacuzzis streamerlányok” (angolul hot tub streamernek hívják őket), akiket rengetegen követnek, hogy élőben nézhessék, ahogy egy jacuzziban vagy felfújható gumimedencében ülnek fürdőruhában, és videójátékoznak vagy a rajongóikkal beszélgetnek.

A műfaj királynője a Twitchen egy Kaitlyn Siragusa nevű nő, aki Amouranth névre hallgat, és 2,8 millió ember követi, ahogy ül egy felfújható gumimedencében, videójátékozik, pózol és dolgokat csinál, mindezt fürdőruhában. A Twitch azonban váratlanul úgy döntött, hogy megszünteti a monetizációt Siragusa csatornáján, tehát elérhetetlenné teszi a hirdetők számára, így a nő nem tud reklámbevételt termelni magának.

A Kotaku cikke szerint valószínűleg arról lehet szó, hogy a Twitch a háttérben dolgozik már egy márkabiztonsági fejlesztésen, amelynek a lényege, hogy automatizált hirdetések ne tudjanak olyan csatornákon is felbukkanni, ami esetleg nem vetne jó fényt a hirdetőre. A Twitch tulajdonosa egyébként az Amazon.

Ami külön érdekes, hogy a demonetizálás után Siragusa mesélt arról a követőinek, hogy mekkora bevételkieséssel jár ez neki, és ebből kiderült, hogy elképesztően nagy biznisz sikeresnek lenni a „nézzünk a kamerába fürdőruhában és csináljunk dolgokat” műfajban.

Mielőtt lekapcsolta volna a Twitch a hirdetéseit, Siragusa napi 1000 dollárnál, vagyis közel 300 ezer forintnál is többet keresett.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!