Zenesznobok kezdték ki a Wonder Woman rendezőjét, de csúnyán benézték

2020. december 30. – 20:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég megjelent (nálunk csak január 21-én fog) a Wonder Woman 1984, a 2017-es szuperhősfilm folytatása. Ahogy a film címe is utal rá, a történet 1984-ben játszódik, így rengeteg a korra jellemző popkulturális utalás található a filmben. Az egyik egy olyan jelenet, ahol fiatal punkokkal találkoznak a főszereplők, az egyikükön a legendás hardcore punk zenekar, a Cro-Mags The Age of Quarrel című albumának a borítója látható a pólóján.

A zenesznobok egyből ráharaptak a témára, ugyanis többen felháborodásukat fejezték ki, hogy egy 1984-ben játszódó filmben hogy hordhatja egy olyan albumnak a borítóját egy fiatal, ami 1986-ban jelent meg. Sokan magát Patty Jenkins rendezőt kezdték ki a hibáért, de aztán váratlan védelmező bukkant fel az interneten: John Joseph, a Cro-Mags korábbi frontembere.

Joseph az Instagramon reagált a felháborodásra, méghozzá úgy, hogy ezek után kétszer is meggondolja az internetező hardcore rajongó, hogy kibe köt bele. Joseph ugyanis elárulja, hogy Jenkins a '80-as évek óta nagyon jó barátja, és ő maga kérte meg a zenészt, hogy a filmjéhez küldjön már egy Cro-Mags-pólót, Joseph pedig ezt küldte. Ráadásul azt is elárulta, hogy a lemez eredeti verzióját már 1984-ben felvették kazettára, illetve annak idején ő szerezte Jenkins első rendezői munkáját, ami a Leeway hardcore punk zenekar egyik klipje volt. Ezen kívül Jenkins Washingtonban, a hardcore őshazájában nőtt fel, és hatalmas Bad Brains-rajongó, vagyis nem igazán lehet azzal támadni, hogy nem értene a műfajhoz.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!