A zsírleszívást kapó Donald Trumppal jön a következő Telex Filmklub

2024. október 3. – 13:40

Másolás

Vágólapra másolva

Idén a cannes-i filmfesztiválon mutatták be a The Apprentice – A Trump-sztori című filmet, ami egy hónappal az amerikai elnökválasztás előtt a világ több részén moziba is fog kerülni – a Telex Filmklubban viszont premier előtt meg lehet majd nézni.

A filmben Sebastian Stan (Bucky a Marvel-univerzumból) alakítja a fiatal Trumpot, aki a hetvenes-nyolcvanas években próbálja igazgatni az édesapja által örökölt vagyont, több-kevesebb sikerrel. Stan mellett a filmben felbukkan az Utódlásból ismert Jeremy Strong is, mint Trump ügyvédje, Roy Cohn, és a második Borat-filmből megismert Maria Bakalova játssza a későbbi elnök feleségét, Ivana Trumpot. A Trump-kör mellett a filmben felbukkannak olyan valódi karakterek, mind Ed Koch vagy Roger Stone.

Többek között ezért is lesz az októberi vetítés egyben különkiadása a Telex Közbeszéd közéleti kibeszélős eseménysorozatának is, a mozi színpadán a Telex külpolitikai újságíróival fogunk beszélgetni.

A film előzetese:

Érdekesség, hogy a film finanszírozásában részt vett egy Trump-támogató amerikai milliárdos, Dan Synder is, aki az első vetítésig abban a hitben volt, hogy ez a film a fiatal elnökről egy egyöntetűen pozitív képet fog festeni. Ez nem így sikerült, de mire megtudta, a The Apprentice már elkészült, és a jövőbeli elnököt nem túl hízelgően ábrázolja: ahogy kábítószert fogyaszt, ahogy zsírleszívást hajtanak végre rajta, és ahogy erőszakosan bánik a feleségével, Ivanával. Trump kampánystábja bejelentette, hogy perelni fognak a film miatt, egyelőre ez nem történt meg.

A filmet október 16-án, szerdán 19:30-tól vetítjük a budapesti Toldi Moziban. Jegyeket itt lehet rá vásárolni. A vetítés Facebook-eseménye itt található.

Közben a többi Telex Filmklub is szervezés alatt, ezek az időpontok már biztosak:

Iratkozz fel a Diszpó hírlevélre!

Voltál már a filmklubon? Szeretnél jönni? Vagy még sosem voltál, de érdekelnek a filmek? Iratkozz fel a Telex filmes témájú levelezőlistájára, hogy elsőként értesülj arról, mit és hol érdemes nézni – ez a Telex Diszpó, ahol egy helyen összegyűjtjük neked, hogy mire érdemes jegyet venni, vagy melyik filmklubra kell belopózni akár Budapesten, akár az ország bármelyik mozijában. Itt iratkozhatsz fel a hírlevelünkre!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!