Meghalt Gena Rowlands, a Szerelmünk lapjai színésznője

2024. augusztus 15. – 05:48

Másolás

Vágólapra másolva

94 éves korában meghalt Gena Rowlands amerikai színésznő. Rowlands szerepelt többek között a Szerelmünk lapjaiban. Főleg az 1974-es Egy hatás alatt álló nő és az 1980-as Glória című filmek miatt ismert, utolsó filmje pedig a 2014-es Hat hét, hat tánc volt. Kétszer Oscar-díjra jelölték, több Emmy- és Golden Globe-díjat zsebelt be.

Gena Rowlands az Egy hatás alatt álló nő című filmben – Fotó: Faces / AFP
Gena Rowlands az Egy hatás alatt álló nő című filmben – Fotó: Faces / AFP

A színésznő halálának oka nem ismert. Rowlands évek óta Alzheimer-kórral küzdött, erről fia beszélt először egy hónapja a nyilvánosság előtt. Nick Cassavetes rendezte a 2004-es Szerelmünk lapjai (The Notebook) című filmet, amiben Rowlands egy demenciában szenvedő nőt alakított. A forgatás alatt sokat beszélgettek az Alzheimer-kórról, mert azt akarták, hogy minél hitelesebb legyen az alakítása.

Gena Rowlands anyja, Lady Rowlands szintén Alzheimer-kórban szenvedett. Erről a színész is beszélt a nyilvánosság előtt, amikor a Szerelmünk lapjait promózta. „Édesanyámmal keresztül mentem ezen. Ha nem Nick rendezte volna a filmet, nem hiszem, hogy belevágtam volna. Egyszerűen túl nehéz.”

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!