Tim Robbins Debrecenbe érkezik a színházi társulatával

2024. augusztus 2. – 13:05

Tim Robbins Debrecenbe érkezik a színházi társulatával
Fotó: Presley Ann / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház vendégeként lép fel szeptemberben Tim Robbins és társulata. A The Actors’ Gang nevű színházi csapat a Topsy Turvy (Ramazuri) című előadásával érkezik Debrecenbe, írja az intézmény a közleményében.

A debreceni színházban pénteken tartott sajtótájékoztatóra az Oscar- és Golden Globe-díjas színész videóüzenetet is küldött, és azt mondta:

„Nagyon várjuk, hogy megosszuk veletek a történetet, hogy egy légtérben lehessünk, közösséget vállalva veletek, megteremtve a párbeszéd lehetőségét, megbeszélni mindent, ami fontos ezekben a nehéz időkben.”

Tim Robbins negyvenhárom évvel ezelőtt, 1981-ben alapította meg Los Angelesben a The Actors’ Gang társulatot. Állandó játszóhelyük a város Culver City negyedében található, de a világ több pontján vendégszerepeltek már. Robbins nemcsak a társulat művészeti vezetője, de számos előadásuk írója, rendezője és zeneszerzője is.

Fotó: The Actors’ Gang
Fotó: The Actors’ Gang

A Topsy Turvy című színművet a pandémia alatt írta, ez is ihlette. A közlemény szerint a történet egy kórusról szól, amelynek tagjai a pandémia megfékezésére bevezetett korlátozások miatt nem találkozhatnak. A kórus kettészakad, van, aki továbbra is személyesen próbálna, más viszont szabálykövető szeretne maradni. Bár Tim Robbins nem szerepel a darabban, az előadás után egy színpadi beszélgetést keretében a nézők is tehetnek fel neki kérdéseket. Az előadást Magyarországon csak Debrecenben mutatják be, 2024. szeptember 18-án és 19-én angol nyelven, magyar felirattal látható a Csokonai Színházban.

A színész legismertebb filmje az 1994-ben forgatott Remény rabjai, de a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Titokzatos folyóért kapta 2004-ben, a szerepért Golden Globe-ot is kapott. Emellett A játékos és a Rövidre vágva című filmekben nyújtott alakításáért is elnyerte a Golden Globe-díjat. A Ments meg, Uram című filmben pedig rendezőként jelölték Oscarra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!