Sötét családi titkokról, szexuális zaklatásról számolt be a Nobel-díjas Alice Munro lánya

2024. július 8. – 22:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egy sötét családi titkot fedett fel a májusban meghalt Alice Munro legkisebb lánya. A Nobel-díjas írónő gyereke, Andrea Robin Skinner arról írt a Toronto Starban, hogy 9 éves korában hogyan kezdte bántalmazni őt mostohaapja.

Egy este, amikor Munro távol volt, az akkor ötvenes éveiben járó férfi bemászott a lány ágyába, és szexuálisan zaklatta. Skinner azt állítja, anyja tudott a később megismétlődő zaklatásokról, de ennek ellenére együtt maradt Gerald Fremlinnel, annak 2013-as haláláig.

Skinner és testvérei a hétvégén megjelent cikkben azt írták, hogy szerintük ennek a sötét családi történetnek is Munro örökségének részét kell képeznie.

„Soha nem akartam még egy interjút, életrajzot vagy eseményt látni, amely nem birkózik meg a velem történt valósággal, és azzal, hogy anyám a történtek igazságával szembesülve úgy döntött, hogy vele marad, megvédve a bántalmazóm” – írta Skinner. Ekkor ő édesapjával, Jim Munróval élt, de nyaranta visszatért anyjához.

Skinner felidézte, hogy Fremlin többször tett szexuális ajánlatokat, amikor együtt autóztak, és a férfi olyan környékbeli kislányokról is mesélt, akik tetszettek neki.

A következő néhány évben a látogatások során a bántalmazás folytatódott. Fremlin autóutak során felfedte magát a lány előtt, szexuális ajánlatokat tett neki, és „mesélt nekem a környékbeli kislányokról, akik tetszettek neki”. Miután Skinner tinédzser lett, Fremlin elvesztette az érdeklődését iránta.

A nő 1992-ben egy levélben számolt be Alice Munrónak a zaklatásokról, aki erre úgy reagált, mintha csak egy megcsalásról lett volna szó. Fremlin is írt ezekről az esetekről a családnak, de ő Andreát hibáztatta, úgy állította be, hogy a lány akart szexuális kalandot. Alice Munro ezután egy rövid ideig külön élt Fremlintől, de utána újra együtt voltak.

2005-ben Skinner feljelentette Fremlint az ontariói rendőrségen, átadva a férfi által írt leveleket is. A rendőrség szeméremsértéssel vádolt meg Fremlint, aki bűnösnek is vallotta magát, de az ügy nem kapott nyilvánosságot és kibeszéletlen maradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!