Motorozó világsztárokkal zárjuk erre a félévre a Telex Filmklubot

2024. június 5. – 13:31

Másolás

Vágólapra másolva


A nyári szünet előtt egy világsztárokkal kitömött filmet fogunk vetíteni premier előtt az idei Telex Filmklub tavaszi-nyári szezonjának utolsó alkalmából – a Motorosok című, hatvanas években játszódó filmben Austin Butler, Tom Hardy, Michael Shannon, Mike Faist és Norman Reedus is tagjai a Vandálok nevű motoros bandának, aminek a jövője veszélyben forog.

A filmet Jeff Nichols (Take Shelter, Mud) rendezte Danny Lyon The Bikeriders című fotókönyvéből, ami a valós Outlaws MC motoros klub tagjairól készített a hatvanas évek végén. Nagy időszak volt ennek az ellenkultúrának, egy évet sem kellett várni, hogy elkészüljön a korszakalkotó Szelíd motorosok.

A film előzetese:

A film hivatalos történetleírása:

Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat „Vandálok” néven az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny (Tom Hardy) vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben (Austin Butler) lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban.

A Motorosok című filmet angol nyelven, magyar felirattal vetítjük a budapesti Toldi moziban, június 19-én, 19:30-kor. Jegyet itt lehet rá vásárolni, a Facebook-esemény itt található.

És ahogy a korábbi vetítéseinken, itt is lesznek majd vendégek, akiknek a segítségével ki tudjuk beszélni a filmet. Egy vendéget még szervezünk, de már biztosan ott lesz a színpadon Varró Attila filmkritikus, a Filmvilág folyóirat szerkesztője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!