Sorra búcsúznak Tompos Kátyától a művészek, a Centrál Színház Facebook-profilja feketébe borult

2024. május 31. – 12:16

Másolás

Vágólapra másolva

Sorra búcsúznak a péntek hajnalban meghalt Tompos Kátyától volt kollégái, barátai és több színházi társulat is. A Centrál Színház, ahol Tompos Kátya utoljára színpadon játszott, azt írta, saját halottjának tekinti a művészt. A színház hivatalos Facebook-oldalának borító- és profilképe pénteken 12 óra után nem sokkal feketébe borult.

Posztolt többek között a Nemzeti Színház, aminek Tompos Kátya 2018-ig volt a tagja, azt írták, „Tompos Kátya kivételes tehetsége és szenvedélye mindannyiunk szívét megérintette”.

Búcsúzik a Madách, a Vígszínház, a József Attila Színház, valamint a Budapesti Operettszínház és a Müpa is. Az Operaház egy 2020-as előadás részletét posztolta ki a KisHattyúk tava előadásból, aminek bemutatóján Tompos Kátya volt a mesélő.

„Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!” – posztolta Hrutka Róbert Artisjus-díjas zenész, aki részt vett annak a jótékonysági gálának a rendezésében is, amit Tompos Kátya gyógykezelésére szerveztek.

„Ömlik az eső.

Az angyalok nem sírnak.

Zokognak.”

írta a Facebookon Alföldi Róbert színész, rendező, hozzátéve, hogy szerinte Tompos Kátya ott volt az elmúlt 20 év legfontosabb pillanataiban, időszakaiban.

Trokán Nóra színésznő Instagram-sztoriban búcsúzik a művésztől, Zorán pedig egy 2014-es felvétellel búcsúzik a színésznőtől, akkor együtt énekelték az Esküvő című dalt a Budapest Sportarénában az Egypár barát című duettalbum bemutatóján.

„Kátya. Egy csoda voltál. Gyönyörűség. Egy zseni. A Jóisten adjon neked örök világosságot és nyugalmat. Örülök, hogy ismerhettelek” – írta az Instagramon Szalóki Ági énekesnő. Gyászposztot tett ki többek között Palya Bea, Tóth Gabi és ByeAlex is, Falusi Mariann mélyen megrendült, azt mondta a Blikknek, hogy újabb koncertet szerveztek volna Tompos Kátya gyógyulásáért.

Több politikus is részvétnyilvánító posztot tett ki a közösségi oldalára, többek között Vitályos Eszter kormányszóvivő és Karácsony Gergely főpolgármester is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!