Csak a mostani vezető adott be pályázatot a Szépművészeti Múzeum főigazgatói posztjára

2024. április 30. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Április 29-én 17 órakor lejárt a Szépművészeti Múzeum főigazgatói pozíciójára kiírt pályázat benyújtási határideje – közölte a Kulturális és Innovációs Múzeum (KIM) sajtó- és kommunikációs főosztálya kedden az MTI-vel. A főigazgatói munkakörre egy érvényes pályázat érkezett a megadott határidőig, melyet Baán László Ferenc nyújtott be. A Szépművészeti Múzeum főigazgatói pályázatának elbírálási határideje legkésőbb 2024. június 28-a.

Baán László 1998-ban a Fidesz által alapított, akkor újonnan létrehozott önálló kulturális minisztérium helyettes államtitkára, majd 2000-től közigazgatási államtitkára lett. Korábban a Fidesz országos listáján is indult, pár tized százalékon múlt, hogy nem került be végül a parlamentbe. Szerinte a Fidesz akkor is kiemelten kezelte és ma is kiemelten kezeli a kulturális területet, „ezt bármilyen, az állami kiadásokat összehasonlító számsor igazolja”.

A főigazgató januárban, a Hvg.hu-nak adott interjújában beszélt arról is, hogy szerinte Orbán Viktornak lett igaza migránsügyben és az orosz–ukrán háború esetében is, továbbá hogy szerinte a kultúrharc nem őrli fel Magyarországot, csak látleletet nyújt egyéb társadalmi-politikai folyamatokról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!