Május 3-án Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

2024. március 25. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten, a művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.

A világ leghíresebb láthatatlan graffitiművészének The World of Banksy – Az utca a festővásznam nevű tárlatát több nagyvárosban is bemutatják: Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaj után érkezik Magyarországra, majd folytatja az útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba – írja a 24.hu.

A kiállításon graffitik, fényképek, videóinstallációk, lenyomatok, olyan egyedi darabok láthatók, amelyeket kifejezetten erre a kiállításra reprodukáltak és gyűjtöttek össze.

Banksy valódi kiléte évtizedek óta rejtély, bár többen gondolják, hogy sikerült leleplezniük, ki rejtőzik a művésznév mögött. A Massive Attack Robert Del Naját, Jamie Hewlettet a Gorillazból és Neil Buchanant már mind meggyanúsították azzal, hogy ő festi a graffitiket.

A művész nemrégen azzal került be a hírekbe, hogy két műgyűjtő jogi lépéseket tesz a cége, a Pest Control ellen, mert a graffitiművész nem hajlandó megerősíteni egy képének hitelességét. A szóban forgó képen Banksy II. Erzsébet egyik híres képét ültette át majomalakba. Nicky Katz és Ray Howse négy évig próbálta meg hitelesíttetni a képet, de most elvesztették türelmüket, és szerződésszegés miatt pert indítanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!