Iszonyatos pókinvázióval folytatódik a Telex Filmklub

2024. március 6. – 18:16

Iszonyatos pókinvázióval folytatódik a Telex Filmklub

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik a Telex Filmklub idei tavaszi idénye, és ahogy a Monty Python szokta mondani, következzen valami egészen más, a márciusi filmünk ugyanis a Pókok (eredeti címén: Vermines) című francia horrorfilm lesz.

A beharangozó cikket nagyjából itt abba is lehetne hagyni, mert a cím és a műfaj mindent elmond, de azért nem minden ok nélkül került be a filmklubba. Egyrészt azért, mert nagyon szórakoztatónak tűnik, már ha az ember nem retteg a nyolclábúaktól, a története olyan, mintha összekutyulták volna a brit külvárosi közegben játszódó Idegen arcokat és a VHS-korszak egyik nagy amerikai pókklasszikusát, az Arachnophobiát.

Másrészt pedig azért, mert a Pókok rendesen járja a műfaji és nem kifejezetten műfaji fesztiválokat is. A premierje tavaly volt a velencei filmfesztiválon, utána a horrorfilmek fellegvárának számító Sitgesben és az amerikai Fantastic Festen is díjakat kapott.

Miközben két kategóriában jelölték a franciák legfontosabb filmes díjára, a Césarra, a legjobb elsőfilm és a legjobb vizuális effektek díjára. Az utóbbi jelölés azért is érdekes, mert a Pókokban rengeteg praktikus, azaz megépített effekt van, vagy pedig egyszerűen igazi pókokat használtak.

A Pókok annyira jól sikerült, hogy Sébastien Vanicek rendező már meg is kapta az első amerikai felkérését: ő fogja rendezni a következő Evil Dead, vagyis Gonosz halott-filmet.

A Pókok cselekményének hivatalos leírása:

Egy fiatal srác szenvedélye az egzotikus állatok gyűjtése. Egy nap egy mérgező pókot talál egy piacon, amit hazavisz a lakásába. A pók rövid idő elteltével kiszabadul és rohamosan szaporodni kezd, szörnyű hálócsapdává változtatva nemcsak a lakást, de az egész társasházat is. A rendőrség lezárja az egész épületet, miután a lakókat lesből támadják a mutáns pókok. A túlélőknek egyetlen lehetősége marad: megtalálni a kiutat, hogy túléljék a halálos csapdát.

Ez pedig a film előzetese:

Viszont kivételesen más fogja vezetni a filmklubot, a helyemre Varga Dénes, a Filmhu főszerkesztője ugrik be, de vendég most is lesz, méghozzá Madarász Isti, a Hurok, az Átjáróház és a Tündérkert rendezője fog majd hüledezni a pókok használatán.

A vetítés március 20-án, 19:30-kor kezdődik a budapesti Toldi moziban. Jegyeket itt lehet rá vásárolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!