Ókovács: Megoldjuk Bogányi távozását, mint ahogy a közönség élelemhez, italhoz jutását is

2024. március 3. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált Ókovács Szilveszter főigazgató az operaházi Büfégate kapcsán az Indexnek, miután utasítására 30 perces szünettel kezdték el adni a Carmina Buranát, így a büfé – amelyet már az Operaház üzemeltet – több bevételhez juthat. A döntés után Bogányi Tibor karmester szombat este bejelentette távozását. Ókovács szerint ez nem probléma, megoldják a feladatot, mint ahogy minden más felmerülő problémát is, így Bogányi távozása nem okoz fennakadást:

„Egy operaházban, ahol 1800 ember dolgozik együtt a kiírt előadások megvalósulásáért, még azt a helyzetet is meg kell oldani, ha a karmester éjjel mondja le a délelőtti produkciót – ahogy a közönség élelemhez, italhoz jutását vagy az énekkar közreműködésidíj-emelésének forrásproblémáját is. És meg is oldjuk, de ez egy másik, nem individuális, hanem magasabb horizontú, intézményi szemlélet” – írta a lapnak.

„Az előadás rendben zajlik, Erdélyi Dániel karmesterünknek, az Opera Énekkar másodkarnagyának köszönjük a színvonalas beugrást, gratulálunk hozzá”

– írta Ókovács. Az Index megszólaltatta Miklósa Erikát, az előadás szoprán szólistáját is, aki szomorúnak nevezte, hogy a büfé kedvéért „kettévágják” az előadást.

„Az nem szakmai indok, hogy a büfé bevételét növelni kell a szünetben. Nem a büfének van Operaháza”

– mondta Miklósa, hozzátéve, hogy bízik benne, hogy „a főigazgató visszavonja ezt az utasítását”. Ezek szerint azonban a Kossuth-díjas operaénekesnek csalódnia kellett, mivel Ókovács szerint Bogányi távozása „nem okozott fennakadást az Opera életében”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!