Meghalt Hunyadkürti György színművész

2024. február 26. – 10:16

Meghalt Hunyadkürti György színművész
Hunyadkürty György átveszi a március 15-e alkalmából odaítélt Magyarország Kiváló Művésze kitüntetést Kásler Miklóstól 2022. március 11-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

73 éves korában meghalt Hunyadkürti György színművész, a kaposvári Csiky Gergely Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésze – írja az MTI.

A kaposvári színház tájékoztatása szerint Hunyadkürti Györgyöt a színház a saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Hunyadkürti György 1951. április 16-án született Csorváson. Pályafutását a békéscsabai Minerva Színpadon kezdte, 1972-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött, 1975 óta a Csiky Gergely Színház társulatának volt a tagja.

Szívesen vállalt önálló irodalmi esteket, Ti kérditek?! – Gondolat-VERSeny című produkcióját a kaposvári színház stúdiószínpadán mutatták be, kiváló előadóként többször nyert díjakat szavalóversenyeken.

Neki ítélték 2006-ban a Versünnep Alapítvány, a Magyar Rádió és a Duna Televízió által megrendezett országos szavalóverseny első díját, és egy évvel később a Versünnep szavalóverseny szakmai fődíját.

Filmekben is szerepelt, játszott a Sose halunk meg!, az Egészséges erotika és Szamba című filmekben is.

Munkásságát, színészi teljesítményét többször is díjazták: 2004-ben megkapta a színházi epizódszereplők elismerésére alapított Aase-díjat, 2005-ben a Jászai Mari-díjat, 2006-ban a Kaposvárért aranygyűrűt, 2014-ben érdemes művész, 2022-ben kiváló művész lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!