Kiválasztották volna az új nemzet színészét, aztán az utolsó pillanatban lefújták a döntést

2024. február 15. – 04:17

Másolás

Vágólapra másolva

Eredetileg szerdán gyűltek volna össze a nemzet színészei, hogy Benedek Miklós halála után új tagot válasszanak maguk közé, de az utolsó pillanatban Vidnyánszky Attila balesete miatt lemondták a találkozót – írja a Blikk. Korábban szintén a lap írta meg, hogy január 31-én Vidnyánszkyt mentők vitték el, miután elesett a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán. A Telex egy forrása szerint Vidnyánszky nem a színpadon esett el, hanem leesett arról, miután az életműdíjjal jutalmazott Földes László Hobót méltatta.

A nemzet színészei egy korábbi választás során 2021-ben – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTVA
A nemzet színészei egy korábbi választás során 2021-ben – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTVA

A nemzet színészei közé tartozó Benedek Miklós január 9-én halt meg. A szabályok szerint utódját a többi színész a temetése után választhatja ki, tőle február 6-án vettek végső búcsút. Az utódjáról szóló döntést február 14-ére tűzték ki.

A Blikk szerint a nemzet színészei a Nemzeti Színházban gyűltek volna össze új társuk kiválasztására, de ezt kedd délután a színház titkára lemondta. A lap szerint Vidnyánszky még mindig nem épült fel legutóbbi sérüléséből, a színház sajtóosztálya viszont azt írta nekik: Vidnyánszky betegsége miatt kellett elhalasztani a választást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!