Alföldi Róbert és Hegedűs D. Géza kutyája azt kéri a szilveszteri petárdázóktól, hogy óvják az állatokat

2023. december 31. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

„Nekünk a ti tűzijátékotok, petárdázásotok olyan, mint ha háborúban lennénk. Ezt nem bírjuk. Menekülünk. Rettegünk” – szilveszter előtt egy nappal kedves levélben szólította meg az augusztusban megalakult Színházi Kutyák Világszövetsége a tűzijátékozni, petárdázni készülőket.

Mimi, Süti, Rozi és társaik azt kérik az emberektől, hogy vigyázzanak a kutyákra, macskákra, és más kedves lényekre. „Még nagyon sokáig szeretnénk szeretni a gazdikat. Éljenek a Kutyabarát, a Macskabarát, az Állatbarát szilveszterezők!”

Szilveszteri tűzijátékokat a jogszabályok szerint december 31-én este 6-tól január elsején reggel 6-ig lehet csak használni, petárdázni pedig egész évben tilos. Sokan azonban nem tartják be a szabályokat, a fény- és hanghatásoktól megijedve pedig rengeteg kutya menekül el félelmében.

Az évek óta működő Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez évente átlagosan ezer bajba került állatot jelentenek be, de az önkéntes szervezet közleménye szerint az állatok csak kicsit több, mint a fele szokott hazajutni. Az állatmentők azt kérik az állattartóktól, hogy vigyázzanak idén még jobban az állataikra, mint korábban, és akadályozzák meg, hogy az állatok elszökjenek vagy bajba kerüljenek.

A tűzijátékozóktól és petárdázoktól pedig azt várják, hogy ne így búcsúztassák az óévet. „Legyenek tekintettel másokra is, és találjanak más módot arra, hogy jól érezzék magukat. Hátha így egyszer a gazdik is önfeledten ünnepelhetnek, mert nem a kedvencük miatt kell aggódniuk, és az állatmentők is bulizhatnak ahelyett, hogy mások állatait mentik, olyan állatokat, akik mások féktelen, vagy
átgondolatlan tettei miatt kerültek veszélybe” – áll a közleményükben. A Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet a +36 70 501 7142 számon és szilveszteriugyelet@gmail.com email címen lehet elérni.

Bemutatjuk a Színházi Kutyák Világszövetségének tagjait:

  • Mimi (Hegedűs D. Géza),
  • Leni (Dicső Dániel),
  • Willow (Csiby Gergely),
  • Dzsungel (Bálint András),
  • Süti (Józan László),
  • Aliz (Györgyi Anna),
  • Rozi (Alföldi Róbert),
  • Liza (Ujj Mészáros Károly),
  • Huba (Ullmann Mónika).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!