Tavasszal forog Enyedi Ildikó új filmje a Szerelemre hangolva főszereplőjével

2023. december 21. – 17:28

Tavasszal forog Enyedi Ildikó új filmje a Szerelemre hangolva főszereplőjével
Tony Leung a Szerelemre hangolva című filmben – Fotó: Block 2 Pictures / Jet Tone Prod / Collection ChristopheL via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Filmintézet 500 millió forint támogatást szavazott meg Enyedi Ildikó (Az én XX. századom, Testről és lélekről, Feleségem története) új filmjének – derül ki az NFI közleményéből.

A Csendes barát Marburg botanikus kertjében játszódik, az egyik főszereplője a Szerelemre hangolva című filmből is ismerhető Tony Leung lesz.

A film cselekménye három szálon fut majd, három különböző korszakban (1908, 1972, 2020), három főszereplővel, és fontos szerepet kap benne egy idős fa, amelyet Dél-Amerikából hoztak át Európába – írja a közlemény.

Leung egy neurológust fog alakítani, aki Hongkongból Marburgba utazik 2020-ban. Enyedi korábban azt nyilatkozta, hogy a szerepet kifejezetten a színésznek írta. Leung akkor azt mondta, hogy nagy rajongója a magyar rendezőnek.

„Az a bizonyos szilárdnak és örökkön változatlannak hitt valóság tünékeny és változékony. És, bár főhősünk, a fa nem történetekben él, mi, készítők és nézők igen. Az ember történetmesélő állat. Három történet, három kor (1908, 1972, 2020) és három sors, három magány, három vágy a kapcsolódásra. Grete, Hannes, Tony mindhárman megtalálnak valamit ebben a kertben, ennek a fának a tövében, ami egész hátralévő életüket megváltoztatja” – idézi a közlemény Enyedi Ildikót.

A Nemzeti Filmintézet közleménye szerint a német–magyar koprodukcióban készülő filmet tavasszal kezdik el forgatni. Korábban a Variety áprilisi indulást írt.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages 500 000 euró filmgyártási támogatást adott a Csendes barátra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!